Demonstration for kurdisk uafhængighed i Irak

 

 

map_of_kurdistan1

 

Kære alle

Som I alle ved har forholdene ændret sig meget i Sydkurdistan/Irakisk Kurdistan og Irak på det sidste, efter at terror-gruppen Islamisk Stat i Irak og Syrien (ISIS/IS) på det seneste har indtaget flere byer i Irak. De kurdiske Peshmerga-styrker har – efter at de irakiske styrker forlod deres poster og flygtede – nu fået kontrol med alle de omdiskuterede kurdiske områder så som Kerkuk, Shingal, Xeneqin og andre steder for at forsvare de kurdiske områder og indbygernes liv og ejendom. ISIS prøver gang på gang at trænge igennem, men de kurdiske peshmerga-styrker slå hårdt ned på dem og forsvarer de kurdiske områder så godt, de nu kan. Kurdistan har nu ialt 1050 km. grænse med ISIS, mens grænsen mellem Kurdistan og resten af Irak er på 15 km.


Efter den nye situation har præsident Mesud Berzani givet ordre til parlamentet om at forberede sig til at afholde en folkeafstemning med henblik på kurdisk selvstændighed.

I denne forbindelse og for at støtte præsident Mesud Berzani, det kurdiske parlament, de kurdiske peshmerga-styrker og kravet om selvstændighed, vil Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) hermed afholde et/en gademøde/demonstration nu på lørdag, hvor vi vil vise vores støtte og oplyse folk om de nye begivenheder.

Tid og sted:

Lørdag den 12.07.2014.
Kl. 15.00 – 17.00.
Rådhuspladsen/København.

Med håbet om jeres deltagelse.

Med venlig hilsen
Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD).


NB: Alle, der kan, bedes tage et kurdisk/dansk flag med og komme med deres kurdiske dragter på. Vær venlig at give beskeden videre til jeres venner og bekendte.