Kurdiske partier erklærer støtte til Irakisk Kurdistan og anmoder om dansk støtte til KRG

Civîn li Wezareta Derve a Danîmark - 1

I alt 13 kurdiske partier fra alle dele af Kurdistan holdt den 22. 06.2014 et møde om de seneste begivenheder i Sydkurdistan og Irak. Mødet kom i stand på foranledning af Kurdistans Demokratiske Parti, PDK.

Alle partier meddelte under mødet, at de fuldt ud vil støtte og bakke op om den kurdiske præsident Mesud Berzani, det kurdiske parlament og de kurdiske styrker Peshmergaer, der i øjeblikket forsvarer Irakisk Kurdistans grænser mod ISIS.

Partierne blev enige om at oprette en fælles Støttekomité for Irakisk Kurdistan, der består af  repræsentanter for 7 kurdiske partier.

Støttekomitéen besluttede på det efterfølgende møde at sende et støttebrev til præsident Mesud Berzani og et brev til Udenrigsministeriet, Folketinget og Udenrigsnævnet, hvor der blev anmodet om dansk støtte til Kurdistans Regionale Regering (Kurdistan Regional Government – KRG) i denne svær tid, både politisk og humanitært,  for at forsvare Sydkurdistan mod de radikale islamisters angreb.

Civîn li Wezareta Derve a Danîmark - 4

Den 3. juli 2014 aflagde en delegation fra støttekomitéen bestående af 3 personer (Sait Yolal, Shinda Mirani og Yilmaz Yildiz) et besøg i Udenrigsministeriet. Her blev de modtaget af Gert Meinecke, der er “Ambassadør til Irak/Det Arabiske Initiativ, Kontoret for Mellemøsten og Nord Afrika”.  Den kurdiske delegation overrakte brevet på vegne af de 13 kurdiske partier og fortalte om de seneste begivenheder i Sydkurdistan og Irak og om ISIS’ trussel mod området og anmodede i den forbindelse om dansk støtte i denne svær situation. Gert Meinecke lovede at overbringe de kurdiske appelbrev videre til udenrigsminister Martin Lidegard.

Civîn li Wezareta Derve a Danîmark - 7

Efter mødet i Udenrigsministeriet gik delegationen så videre til Folketinget og afleverede to breve, et brev til Folketingsformand Mogens Lykketoft og et brev til Udenrigsnævnet.