Kurdiske peshmerge-styrker har nu fuld kontrol med oliebyen Kirkuk

331c369baec4c27f11f6b42587e12cb2

Irak er i Kaos lige nu. Den irakiske regering er i stor krise. Den islamisk-terroristiske gruppe, ISIS har nu for alvor rettet blikket mod Irak og har overtaget kontrolen med Iraks næststørste by Mosul og visse andre områder. Den irakiske hær flygtede fra deres kontrolposter og efterlod deres militærgrej til ISIS og viste slet ikke nogen stor modstand.

Flere overgav sig enten til ISIS eller også til kurdiske peshmerge-styrker, der var i stor alarmberedskab. Kurdiske styrker rykkede lynhurtig ind og overtog alle kontrolposterne, der var efterladt af irakisk militær. Tre irakiske generaler er flygtet til den kurdiske hovedstad Hewlêr (Erbil), ligesom alle irakiske myndigheder i Mosul har gjort det.

ISIS har sendt titusindvis af civilbefolkningen på flugt. Tusindvis af mennesker har nu søgt tilflugt i de kurdiske områder, og folk overalt i Kurdistan er begyndt at samle ind til flygtningene og rækker dem en hjælpende hånd i denne svære tid. Det er værd at bemærke, at der i forvejen findes over 260.000 kurdiske flygtninge fra Sydvestkurdistan (kurdisk del i Syrien) i Sydkurdistan.

Som følge af den irakiske militærs flugt fra ISIS, har kurdiske pershmerge-styrker nu rykket ind i de kurdiske områder så som Kirkuk, Shingal, Khaneqin, Celewle og Tuz Khurmatu osv.

Flere kurdiske media melder om, at kurdiske peshmerge-styrkere har nu- efter hårde kampe med ISIS -fået kontrol med alle kurdiske områder, der hørte ind under centralregeringen i Baghdad. Repræsentanter fra det kurdiske forsvarsministerium har sagt, at kurderne ikke har i sinde at forlade disse kurdiske områder igen.

Olienbyen Kirkuk er nu under kurdernes fulde kontrol.