Kurderne fejrede Newroz på Nørrebro i København

1004865_670605889672892_1656890821_n

Den kurdiske natinaldag Newroz fejres hvert år den 21. marts, hvor kurderne fejrer dagen med fest og farver. Den 20.marts tænder kurderne et bål om aftenen og danser rundt om den. Den efterfølgende dag er det så selve Newroz-festen, hvor alle kurdere tager deres bedste og farverrige kurdiske tøj på og tage til Newroz-festlighederne. Fra morgen til sent om aftenen danser og hygger de sig. Newroz er samtidig det kurdiske nytår.

Kurderne i Danmark har i årevis fejret Newroz. Også i år fejredes Newroz med dans og musik. Det var Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD), hvor KOMKAR også er medlem af, der stod for arrangeringen. Det fandt sted i Korsgadehallen på Nørrebro i København den 22.03.2014.

Der var inviteret mange musikere så som Hozan Fatê, Bilind Îbrahîm, Ereb Osman, Dilêr Germîyanî og Baha Shexo, hvor to grupper kom helt ned fra Sydkurdistan (kurdisk del i Irak).

Newroz-festen startede kl.17.00 og sluttede sent på aftenen.Flere hundrede mennesker deltog i festen, og folk hyggede sig med dans og musik til langt om aftenen. Desuden blev der holdt taler på dansk og kurdisk i anledning af Newroz-arrangementet. Medlem af folketinget Özlem Cekic fra SF deltog også og holdt en tale.

 

Fotoalbum