Vi appellerer til regeringen og den danske offentlighed om at hjælpe desultestrejkende kurdiske asylansøgere rundt om i landet

Besættelsesmagterne i Kurdistan har igennem årtier undertrygt det kurdiske folk på alle utænkelige måder og frataget dem alle deres grundlæggende nationale, kulturelle og menneskelige rettigheder, for ikke at tale om alle de massakrer, deportationer, afbrændinger, som de har udført over for kurderne og Kurdistan. Som følge heraf har millioner af kurdere igennem tiderne måttet forlade hjem og ejendom og sat kursen mod en uvis fremtid i fremmede lande, herunder Europa for at søge om beskyttelse og for at få et anstændigt liv langt væk fra krig og undertrykkelse. Selv om tusindvis af kurdere på flugt indtil nu har fået asyl i de europæiske lande, herunder også i Danmark, hvilket vi som kurdere har været meget taknemmelige for, kan det desværre ikke siges om alle kurdiske asylansøgere, idet vi ved, at også mange er blevet afvist og tvangshjemsendt i de senere år.

Situationen for kurderne i Sydvestkurdistan/Syrien er ikke bedre end andre dele af Kurdistan. Tværtimod har det syriske regime også på sin måde brugt alle mulige metoder mod kurderne for at underkue og tilintetgøre deres nationale og kulturelle krav. Siden 1962 har over 300 tusinde kurdere været frataget deres syriske statsborgerskab og på den måde mistet alle deres borgerlige rettigheder i Syrien, hvilket har betydet, at staten fratog dem deres jord og ejendom og gav det til arabere som et led i deres araberiseringspolitik i Kurdistan.

Den 12. marts 2004 blev flere kurdere dræbt og flere tusinde taget til fange og sat i fængslet, da kurdere og arabere kom i slagsmål efter en fodboldkamp i den kurdiske hovedby Kamişlo (Kamishli). Siden marts 2011, hvor det startede med fredelige demonstrationer, er drab og hærgen nu blevet en del af hverdagen i Syrien. Regimet har siden angrebet byer og dræbt tusindvis af befolkningen. Mange kurdiske soldater, som nægtede at skyde på demonstranterne faldt selv for regimets geværskud, ligesom flere kurdiske demonstranter og kurdiske politikere er blevet dræbt og likvideret af regimet og dets håndlangere.

Som følge af regimets systematiske undertrykkelse af kurderne og den nuværende situation i landet, har flere kurdere fra Syrien igennem årene måttet flygte fra landet og søge om asyl i Europa. Mange af dem befinder sig i Danmark, som har siddet på asylcentre i flere år. De er havnet i en blindgyde og ved hverken ind eller ud. Den lange ventetid og livet i asylcentrene har påvirket dem og nedbrudt dem både fysisk og psykisk. Et stort antal af dem har nu fået afslag på deres asylsager, selv om de danske udlændingemyndigheder udmærket er klar over forholdene i Syrien, hvor regimet angriber byer og dræber mennesker i dusinvis hver dag. Og som vi ser, bliver situationen værre og værre for hver dag.

Som protest mod de danske udlændingemyndigheders afslag på deres asylsager, har en stor gruppe kurdiske asylansøgere i Asylcenter Sigerslev/Sydsjælland siden 7. maj valgt at gå i sultestrejke. Sultestrejken har nu bredt sig til andre asylcentre rundt om i landet.

Vi støtter de sultestrejkende kurdiske asylansøgeres krav og appellerer hermed til den danske regering og til den danske offentlighed og alle demokratiske kræfter i samfundet om at gøre noget ved disse sultestrejkende kurderes situation. Vi appellerer ligeledes til de danske asylmyndigheder om at bringe disse kurderes vanskellige situation til genovervejelse og genoptage deres asylsager på ny.

Disse kurdere har brug for et anstændigt liv.

 

KOMKAR-DK

23.05.2012