Vi mindes martyrerne fra 12. marts 2004

images (1)

I dag er det en særlig dag for kurderne. Kurderne mindes igen som mange gange før deres martyrer, som er faldet i frihedens og deres sags navn. Vi taler om folkeopstanden i Sydvestkurdistan (syrisk del), der fandt sted den 12. marts 2004. Folkeopstanden startede i den kurdiske hovedby Qamişlo og spredte sig hurtigt til hele Sydvestkurdistan, efter at regimet begyndte at angribe og dræbe kurdere med støtte fra ekstremistiske arabere.

Kurderne havde glædet sig over, at kurderne i Sydkurdistan (irakisk del) havde opnået deres rettigheder med den nye forfatning i Irak og fejrede det, men det blev åbenbart for meget for regimet og dets håndlangere og ville forhindre kurderne i at glæde sig over deres brødres opnåede rettigheder på den anden side af grænsen. Som følge af regimets angreb blev 32 kurdere dræbt og flere hundrede såret, ligesom tusinder blev arresteret og sat i regimets berygtede fængsler og tortureret. Kurderne verden over mindes i dag disse kurdiske martyrer og kurdernes folkeopstand mod regimet.

Som det er bekendt, har der siden marts 2011 været en folkeopstand mod regimet i hele Syrien og det varer ikke længe før Baath-regimet bliver en del af historien. Regimet har indtil nu begået rene massakrer mod egen befolkning og trods internationalt pres fortsætter regimet med sine drab på den civile befolkning.

Vi mindes hermed alle martyrerne fra 12. marts 2004 og sender vores dybe medfølelser til de pårørende og til hele det kurdiske folk. Vi vil også erklære, at vi støtter kurdernes kamp for frihed og rettigheder i Sydvestkurdistan og udtrykker vores glæde over, at alle kurdiske partier og grupperinger i denne del af Kurdistan nu er begyndt at nærme sig hinanden og organiserer sig under et tag.