Tyrkiske krigsfly udfører massakre på civile kurdere

oldurulen_koyluler[1]

Den tyrkiske stat har i årtier ført en beskidt krig i Nordkurdistan og udført utallige massakrer på den kurdiske befolkning. Under påskud af at bekæmpe PKK-guerillaer har staten i flere år udført en ren statsterrorisme mod kurdere, hvor over 40.000 kurdere er blevet dræbt, 4-5 tusinde landsbyer er blevet ødelagt, brændt og jævnet med jorden, for ikke at tale om de millioner af kurdere, der blev tvangsforflyttet af staten fra deres jord og ejendom eller selv flygtede fra området pga. krigen i Kurdistan.

Staten har flere gange begået massakrer på civile kurdere, brugt alle mulige metoder mod civilbefolkningen og anvendt forskellige forbudte våben og giftgasser mod guerillaerne. Tyrkiet har aldrig overholdt reglerne i Geneve-konventionen, selv om Tyrkiet er et af de lande, der med sin underskrift har anerkendt konventionen.

Tyrkisk militær har her for nylig (28/12-2011) igen begået en massakre på civile kurdere. Tyrkiske F-16 fly har dræbt i alt 35 civile kurdere fra landsbyen Roboskî (Ortasu), Qilaban (Uludere) i provinsen Şirnex på grænsen mellem Nord- og Sydkurdistan.

I en tid, hvor Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdoğan har undskyldt for statens massakre på kurderne i Dêrsim i 1937-1939, og hvor vicepremierministeren Bülent Arinç i det tyrkiske parlament har tilkendegivet at give kurderne alle deres rettigheder, fortsætter militæret stadig med dets beskidte krig i Kurdistan. For at der skal komme handling bag ordene bør AKP-regeringen først og fremmest finde de ansvarlige bag ordren for denne massakre og retsforfølge dem. Dernæst må Erdoğan undskylde for massakren og betale erstatning til ofrenes familier.

Erdoğan og hele den tyrkiske stat må se i øjnene, at Tyrkiet i årtier har prøvet alt for at løse det kurdiske spørgsmål med våben og militæraktioner, men at det ikke er lykkedes, og at det ikke er vejen frem. Den eneste vej frem mod en vedvarende fredelig løsning på problematikken er først og fremmest at indstille alle militæroperationer i Kurdistan, anerkende alle kurdernes nationale såvel som sproglige og kulturelle rettigheder og vælge dialogens og forhandlingens vej.

Vi fordømmer massakren på kurderne på det kraftigste og opfordrer alle demokratiske kræfter, Den danske regering, USA, EU, FN og alle fredselskende til at protestere mod Tyrkiets behandling af kurderne og til at presse Tyrkiet til at sætte en stopper for dets militæraktioner og dets beskidte krig i Kurdistan.

Vi sender vores dybe medfølelser til alle ofrenes familier og til hele vort folk.

KOMKAR-DK  

30.12.2011