Det syriske regime har likvideret berømt kurdisk politiker i hans hjem i Sydvestkurdistan

images[7]-1318022553

Det syriske regime trængte i dag (07.10.11)  kl. 16.30 ind i den kurdiske politiker Mişel Temo’s hjem i byen Qamişlo og skød og dræbte ham og sårede hans søn og en kvindelig partifælle. 

Mişel Temo var en ledende skikkelse i den kurdiske nationale bevægelse i Sydvestkurdistan. Han havde på det sidste fået dødstrusler fra regimets paramilitærgrupper, de såkaldte ”shebiha”, der bruges i bekæmpelsen af modstanderne.

Mişel Temo blev i 2009 anholdt og sat i fængsel pga. hans politiske holdninger og sad inde i 3½ år. Han blev løsladt i juni 2011. 

Så snart nyheden om drabet på Mişel Temo blev offentliggjot, strømmede kurderne i hele Sydvestkurdistan ind på gaderne og begyndte at protestere imod det forhadte syriske regime. Mange steder har kurderne ødelagt buster af præsident Bashar al-Asad og hasn far Hafiz Ala-Asad. Sydvestkurdistan er i oprør over drabet på den berømte kurdiske politiker. 

Der er kan ses video på hjemmeside www.avestakurd.com, der viser, hvorledes Mişel Temos krop er blevet gennemhullet af kugler. Vi advarer mod stærke billeder.