Syrisk mor tvinges til at forlade mand og børn i Danmark

02:37
Vi begynder i Saltum, hvor en syrisk familie lige nu risikerer at blive splittet. Moderen har fået afslag på familiesammenføring, så derfor skal hun om to uger være ude i Danmark, hvor hun bor med sine to børn og sin mand.

HAR DU ET GODT TIP?

En syrisk familie bliver om to uger splittet ad. Moren har fået afslag på familiesammenføring, og må nu efterlade mand og børn i Danmark.

En syrisk familie, der opholder sig i Saltum, risikerer lige nu at blive splittet. Moderen Zaafat Haf Hamo har fået afslag på familiesammenføring, så derfor skal hun om to uger være ude i Danmark, hvor hun bor med sine to børn og sin mand.

Zaafat Haf Hamo skal rejse fra Danmark om to uger, imens hendes to børn og mand får lov at blive i Danmark.

– Det er svært, og det er stress, meget stress. Jeg tænker på det hver dag, siger Aref Hamid Mohammad, der er gift med Zaafat.

Tilbage i 2013 blev Aref Hamid Mohamad taget til fange af Islamisk Stat, og byen hvor Zaafat Haf Hamo og parrets fælles børn bor, er udsat for bombadementer. Derfor flygter hun med børnene til Bulgarien, hvor hun søger asyl. Senere lykkedes det Aref Hamid Mohamad at komme fri, og derefter begynder han at lede efter sin familie.

Aref Hamid Mohamad kommer til Danmark, hvor Røde Kors hjælper ham med at finde sin familie. I marts 2015 kommer børnene til Danmark, og i april følger Zaafat Haf Hamo med.

Zaafar Haf Hamo får afslag på familiesammenføring, imens børnene får en godkendelse. Hun skal derfor vende tilbage til Bulgarien, hvor hun først søgte asyl.

– Vi synes, det er så uretfærdigt det her, der sker i den her sag. At man prøver at splitte en familie ad i stedet for at samle en familie, siger Bent Christensen, der er ven af familien.

LÆS OGSÅ

lør 20:31 LIVSSTIL

Se rotten Shark stille op til Danmarks Sødeste Kæledyr

– Man skal ikke skille en far, mor og børnene ad. Og derfor synes jeg jo, at hvis man vil noget med integrationen her i landet, så skal man jo sørge for at få familien samlet fordi, det er jo forståeligt for enhver, at de vil bruge alt deres tid på, at se hvordan kan de blive samlet, siger socialdemokratiske og nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen.

Uvisheden er hård for familien, og de er alle påvirket af situationen

– Det er meget svært, fordi jeg har små børn, og de vil ikke arbejde eller gå i skole, fordi de tænker på deres mor, siger Aref Hamid Mohammad.

Lørdag har Dansk Flygtningehjælp fået svar på en klage fra FN’s Menneskerettighedskomite, som fastslår at der er forkert at sende Zaafat Haf Hamo ud af landet. Og nu vil Bjarne Laustsen sørge for, der kommer reaktion fra integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre, når reglerne på området ikke bliver overholdt.

– Man skal jo tage hensyn til børnene, og børnenes tarv. Derfor skal vi jo have familien bragt sammen igen, og det synes jeg, så det vil jeg spørge om ministeren ikke er enig i, siger Bjarne Laustsen.

 

TV2 NORD

http://www.tv2nord.dk/artikel/syrisk-mor-tvinges-til-forlade-mand-og-boern-i-danmark-0