Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) deltog i mindehøjtidelighed i Københan

foto 5-002

Frankrig blev endnu engang mål for terroristiske angreb. Terroristerne angreb for nylig uskyldige civile flere steder i Paris. 129 uskyldige er blevet dræbt og over 300 er blevet såret.

Det var ganske almindelige borgere i Paris, der sad i koncertsalen, på barer, cafeer og pizzarestauranter. De sad og snakkede, spiste, drak og hyggede sig som altid i kærlighedens by Paris. Men de islamiske terrorister (IS), de mørkeste kræfter og fjender af alle menneskelige værdier nogensinde gjorde desværre en ende på deres hygge og liv. Terroristerne viste deres beskidte ansigt og gik løs på menneskemængden og massakrerede dem på stedet.

Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD), som vores forening også er medlem af, tog i går (15.11.2015) kl. 14.00 med en delegation ud til Den Franske Ambassade i København, hvor der blev lagt en blomsterkrans til minde for de mange uskyldige ofre for de modbydelige terrorangreb.

Senere på aftenen tog en gruppe medlemmer af SKFD igen af sted og deltog i den store mindehøjtidelighed foran ambassaden på Kongens Nytorv i København.

Kurderne deltog med det kurdiske flag, dels for at mindes ofrene, og dels for at vise kurdernes opbakning til Frankrig og fordømme terrorangrebene i Paris på det kraftigste.

Vi kurdere har længe lidt under besættelsesmagternes undertrykkelse og kender udmærket til smerten. Kurderne har siden august 2014 bekæmpet IS-terroristerne og har slået hårdt ned på dem med støtte fra koalitionsstyrkerne. Kurderne har desværre også ofret mange tusinde menneskeliv siden.

IS-terroristerne angreb Ezidi-kurderne i Shingal-området den 3/8-2014 og begik et rent folkemord på dem. De tog flere tusinde piger, børn og kvinder til fange og har siden sexmisbrugt pigerne og solgt dem på slave markedder. Selv i dag er der stadig flere hundrede Ezidiere i IS’ varetægt, skønt flere er blevet frigivet og frikøbt med hjælp fra mellemmænd.

For nylig angreb kurdiske peshmerga-styrker IS i Shingal og generobrede byen fra IS-terroristerne.

Vi fordømmer de teroristiske angreb i Paris på det kraftigste og sender hermed vores kondolencer og dybe medfølelse til det franske folk og til alle de dræbtes familier og pårørende.

Æret være deres minde.

https://picasaweb.google.com/104605611903513455559/MindehJtidelighedForanFranskAmbassadeIKBenhavn#6217490002078834258