Shingal befriet fra IS-terroristerne – Stort tillykke med befrielsen

5-103757

Efter indtagelsen af Iraks næststørste by Mosul den 10/6-2014, vendte IS-terroristerne sig mod den kurdiske befolkning. Den 3/8-2014 angreb IS med tunge våben Ezidi-kurderne i Shingal-området og begik et stort folkemord på dem. Tusinder af Ezidiere blev massakreret, alene fordi de var Ezidiere, ligesom tusinder af Ezidiere, såvel børn som gamle blev taget til fange, hvor flere hundrede piger blev brugt som sexslaver og solgt på slavemarkeder.

Titusindvis af Ezidiere satte kurs mod Shingal-bjerget og sad fast oppe i bjerget i flere dage uden vand og mad i det hede sommervejr. Flere hundrede bukkede under og døde af dehydrering. Ligeledes flygtede omkring 400 tusinde fra området og søgte tilflugt i de mere sikrede kurdisk kontrollerede områder mod nord. IS begyndte samtidig at angribe Kurdistan fra flere sider og fronter, således at kurderne nu kom til at kæmpe mod IS langs en grænse på op til 1100 km.

Den 12.november 2015 iværksatte Kurdistans præsident og øverstkommanderende Mesud Berzani en stor militær offensiv med flere tusinde peshmerga-styrker mod IS-terroristerne i byen Shingal. Efter et par dages hårde kampe med støtte fra USA og koalitionsstyrkerne i Kurdistan og Ezidi Forsvarsenheder og andre kurdiske krigere i Shingal lykkedes det kurdiske peshmergaer at slå hårdt ned på IS og befri Shingal fra IS-terroristerne.

Kort tid efter befrielsen (13.11.2015) holdt Kurdistans præsident Mesud Berzani et pressemøde på Shingal-bjerget og meddelte den gode nyhed om befrielsen til offentligheden.

Nyheden om befrielsen af Shingal spredte sig lynhurtigt til hele verden og gjorde hele den kurdiske befolkning og deres sande venner utrolig glade. Det var en festlig dag for hele Kurdistan, ikke mindst for Ezidi-kurderne.

Vi som KOMKAR-DK er ligeså glade og ønsker stort tillykke med befrielsen af Shingal. Vi sender hermed vores varme hilsener til Kurdistans præsident Mesud Berzani og til alle de kurdiske helte, der har været med til at befri Shingal fra de islamiske terrorister. Shingal er nu endelig igen kommet i sikre hænder.

Vi lykønsker ligeledes vores Ezidi brødre og søstre med denne store dag og håber, at alle Ezidi-flygtninge fra Shingal, der lige nu opholder sig i flygtningelejre rundt omkring i Kurdistan, kan vende tilbage til deres oprindelige steder og leve et liv i fred og harmoni.

Vi er som kurder er virkelig glade for USA’s og den internationale koalitionsstyrkes tilstedeværelse og støtte til kurderne i kampen mod IS. Vi vil aldrig glemme denne store støtte til det kurdiske folk i denne svære tid.

KOMKAR-DK

15.11.2015