Kurdiske peshmerga-styrker har startet storstillet operation i Shingal i dag – IS i Shingal er omringet af Peshmerga-styrker

171221Image1

Kurdiske pesmerge-styrker har i dag (12.11.2015) med støtte fra koalitionsstyrkerne i Kurdistan startet en storstillet operation mod IS-terroristerne i Shingal i Sydkurdistan/Irak.

Operationen ledes af Kurdistans præsident Mesud Berzani, der samtidig også er kommandant for alle peshmerga-styrker i Kurdistan.

Den store operation består af 20.000 peshmerga-styrker og støttes af bl.a. Ezidi Forsvarsenheder og andre kurdiske styrker i Shingal. Peshmergaerne går fremmed og har indtil nu fået kontrol med både store dele af Shingal-området og med den store hovedvej mellem Irak og Syrien, som IS heltid har brugt til at køre mellem Mosul og Raqqa.

Det er planen at befri og få kontrol med hele byen Shingal ved solnedgang i dag.

Lige nu er IS-terroristerne i Shingal omringet af Peshmerga-styrkerne fra alle sider.

Som det er bekendt angreb IS-terroristerne Shingal den 3/8-2014 og begik et rent folkemord på Ezidi-kurderne. Tusinder af Ezidiere blev massakreret, hundredtusindvis flygtede og tusinder blev taget til fange, hvor piger og kvinder blev brugt som sexslaver og solgt på slavemarkeder.

Vi er med vores kurdiske peshmergaer og vi håber, at operationen over for terroristerne løber vellykket, så alle Ezidi-kurderne igen kan vende tilbage til deres oprindelige steder.