Lille Alan Kurdi begravet i Kobani sammen med sin mor og storebror

156133Image1

Den 3-årige kurdiske dreng Alan Kurdî fra Kobani i Sydvestkurdistan er nu blevet bisat i sin hjemby Kobani sammen med sin mor og storebror.

For leden tog lille Alans familie chancen og prøvede at krydse middelhavet til Grækenland med et båd fra Tyrkiet. Men 5 minutter efter, at de havde forladt den tyrkiske kyst og sat kurs mod Grækenland i forsøget på at komme til Europa i håb om en bedre fremtid, gav bådet lige pludselig efter for havbølgerne og sank med det samme.

Et antal flygtninge, heriblandt Alan, hans mor og storebror druknede i havet. Senere blev lille Alans lig fundet på stranden i Bodrum, skyllet væk mod stranden af havbølgerne.

Fundet af Alan sendte chokbølger over hele verden og sendte advarselssignaler til europæiske lande om at finde en løsning på flygtningekrisen, før rigtig mange endte som Alan i havet.

Alan er ikke alene blevet symbolet på flygtninges tragiske historie, men er derimod også blevet symbolet på kurdernes tragiske historie, hvor kurderne gang på gang har måttet flygte fra diktatoriske regimer og krigen i Kurdistan for at skabe sig en bedre fremtid. Titusindvis af kurdere har igennem tiderne måttet ligesom lille Alan lade livet under flugten i fremmede lande og steder i forsøget på at redde sig.

Sidste år angreb terrororganisationen IS både Ezidi-kurderne i Shingal i Sydkurdistan/Irak og Kobani i Sydvestkurdistan/Syrien, hvor flere tusinde kurdere blev dræbt, mens hundredtusinde måtte flygte.

Lille Alans familie var en blandt tusinder af kurdiske familier fra Kobani, der var på flugt. Alans far var også med i bådet, men han kunne ikke redde sin familie og er nu vendt tilbage til Kobani for at begrave sin familie.

Æret været din og din families minde kære lille Alan.