5000 Ezidi peshmerga-styrker forbereder sig til krig mod IS i Shingal

pesh3

 

Siden Ezidierne i Shingal i Sydkurdistan/Irak blev angrebet og udsat for store massakrer fra terrororganisationen IS i august 2014, har de kurdiske peshmerga-styrker ført en intensiv kamp for at forsvare Kurdistan og dermed befri hele Shingal fra terroristerne.

I december 2014 førte peshmerga-styrkerne en storstillet aktion mod IS og befriede store områder indtil de nåede Shingal-bjerget. IS havde omringet bjerget fra alle sider, og der befandt sig omkring 20 tusinde Ezidiere oppe på bjerget.

Herefter valgte flere at komme ned fra bjerget og bosætte sig i flygtningelejre omkring Duhok og Zaxo (Zakho), mens flere tusinde valgte at blive på bjerget og fortsætte deres liv. Siden har der været store kampe mellem kurdiske peshmerga-styrker med støtte fra koalitionsstyrkerne og IS i området.

På trods af, at store dele af Shingal-området er blevet befriet, så er både byen Shingal og andre dele af området stadig under IS’ kontrol.

Den kurdiske regering har siden været i gang med at oprette peshmerga-styrker af Ezidi-kurdere. 5000 Ezidi peshmerga-styrker har i flere måneder haft militær træning og forbereder sig nu til at gå i krig mod IS-terroristerne i Shingal.

Efter IS angreb Ezidierne i Shingal den 3/8-2014, begik de store massakrer på Ezidierne. IS og andre fanatiske muslimer betragter Ezidierne som “vantro”, netop fordi de ikke er muslimer, men tilhører kurdernes flere tusind år gamle, Ezidi-religion, der er en selvstændig religion, og som kun findes blandt kurdere.

Efter indtagelse af Shingal, kidnappede IS flere tusinde Ezidiere og brugte/bruger pigerne og kvinderne som sexslaver og solgte/sælger dem på slavemarkeder. Flere af de tilfangetagne Ezidiere er siden blevet befriet/frikøbt af den kurdiske regering, frivillige ezidi aktivister og andre aktivister, der har betalt store summer penge til arabiske mellemmænd for at købe dem fri. Men der er stadig flere tusinde Ezidiere i fangenskab hos IS.

IS træner Ezidi drengebørn i drab og halshugning af fangere og forbereder dem i deres fremtidige jihad-krig. Der har været flere eksempler på, at disse børn er blevet brugt som selvmordsbombere, brugt mod ezidernes forsvarsenheder i Shingal og generelt i krigen mod kurdiske peshmerga-styrker.

 

Se videoklip her:

https://www.facebook.com/kurmancirudaw/videos/888901851164094/?pnref=story