Lastbil nr. 2 med tøj til flygtninge er sendt af sted

Tøj til kurdiske flygtninge - 08.01.2015 - 1

Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD), som vores forening også er medlem af, har nu sendt lastbil nr. 2 med tøj til kurdiske flygtninge.

Efter terrororganisationen IS’ angreb mod kurderne i Sydkurdistan/Irak og i Sydvestkurdistan/Syrien, hvor hundredtusindvis af Ezidi-Kurdere fra Shingal og Kobani flygtede fra deres hjem og ejendom, begyndte SKFD med støtte fra kurdiske politiske partier i Danmark som en række andre kurdiske organisationer i Europa at arrangere aktiviteter og samle tøj ind til flygtningene.

SKFD sendte den 29.10.2014 den første lastbil med tøj afsted til kurdiske flygtninge fra Kobani, der var flygtet til Nordkurdistan/Tyrkiet. Trods store problemer med de tyrkiske toldmyndigheder i byen Adana, idet de nægtede at udlevere tøjet til kurdiske hjælpeorganisationer i området, lykkedes det til sidst SKFD efter 18 dage at få lastbilen igennem tolden og fik den kørt til Suruc/Urfa, hvor tøjet blev fordelt til de nødstødte flygtninge.

Den 08.01.2015 sendte SKFD så lastbil nr. 2 afsted, denne gang til kurdiske flygtninge fra Shingal og Kobani i Sydkurdistan.

Det værd at bemærke, at der er over 2 mio. flygtninge i Sydkurdistan, hvor der er hårdt brug for hjælp. Der er tale om kurdiske, kristne mindretal, turkmenske og arabiske flygtninge fra Kurdistan, Irak og Syrien, der som følge af IS’ grusomheder i området har måttet forlade hjem og ejendom og endda været udsat for store massakrer som fx Ezidi-kurderne fra Shingal.