Peshmerga-styrker fra Sydkurdistan støtter kurderne i Kobani mod IS-terrorister

10474624_922285817799300_6246049166821780518_n

Kurdere fra Nordkurdistan/Tyrkiet står ved vejen og jubler over peshmerga-styrkernes komme, mens de kører forbi i deres militære køretøjer med tungt våben

 

Trods terrororganisationen Islamisk Stats belejring af den kurdiske provinsby Kobani i Vestkurdistan/Syrien i flere uger, holdt de kurdiske krigere fra Kobani stand og blev ved med at forsvare byen. De viste en stor tapperhed og lod ikke byen falde i hænderne på IS-terroristerne. Mens kurderne i Kobani kæmpede om deres by, begyndte USA og koalitionen at bombe IS-stillinger i området og støttede på den måde kurderne. Kurderne havde kun lette våben i forhold til IS, der havde tunge våben, men de holdt stand indtil der blev sendt  våben til dem  fra Sydkurdistan/Irak. Men det var ikke nok. Imens arbejdede den kurdiske præsident i Sydkurdistan Mesud Berzani ihærdigt på at få Tyrkiet til at give tilladelse til, at kurdiske peshmerga-styrker fra Sydkurdistan kunne bruge tyrkisk territorium til at gå kurderne i Kobani til undsætning i krigen mod IS. Med amerikansk hjælp lykkedes det til sidst præsident Berzani at få tilladelse fra Tyrkiet, og i forrige uge begyndte kurdiske peshmerga-styrker at køre med deres tunge våben igennem Nordkurdistan/Tyrkiet til Kobani. Imens blev flere peshmerga-styrker fløjet fra den kurdiske hovedstad i Sydkurdistan Hewler/Erbil til den kurdiske by Urfa/Riha i Nordkurdistan for derefter at slå sig sammen med andre peshmergaer og så køre videre til Kobani sammen.

Peshmergaerne fik en rigtig varm modtagelse af kurdiske krigere i Kobani. De har siden kæmpet sammen mod IS i og omkring Kobani, og der er gode nyheder fra området. Mange nyheder fra området melder om, at mange terrorister er blevet dræbt, og at kurderne har erobret mange områder og landsbyer tilbage fra IS-terrorister.

Men mens IS har fået et stort tilbageslag i Kobani, er der meldinger om, at en anden islamisk terrororganisation Cephet Al Nusra sammen med IS nu bekriger kurderne i Efrin-området og prøver at indtage området fra kurderne.

Over 200.000 kurdere flygtede fra Kobani til Nordkurdistan/Tyrkiet pga. IS’ angreb. Nu frygter kurderne fra Efrin samme skæbne. Kurderne har derfor brug for international støtte før det er for sent. Får Al Nusra og IS lov til at indtage Efrin-området vil titusindvis af kurdere begynde at flygte til Nordkurdistan/Tyrkiet, og en ny flygtningestrøm vil betyde endnu en menneskelig katastrofe, og Tyrkiet er et land, hvor kurdiske flygtninge ikke er særlig velkomne. Tyrkiet har helt åbent støttet og støtter stadig IS-terroristerne, selv om det benægter det, men der er mange eksempler på, at det har støttet IS. Mens IS angreb kurderne i Kobani, opstillede Tyrkiet sine kampvogne på grænsen og så passivt til. Og Tyrkiet åbnede ikke grænsen for flygtningene i flere dage, før der kom international pres. Selv til det sidste lod Tyrkiet ikke alle kurderne komme ind i landet og flere tusinde kurdiske flygtninge sad derfor fast på den anden side af grænsen, mens krigen om Kobani stod på sit højeste.

Da peshmerga-styrkerne kørte igennem Nordkurdistan/Tyrkiet, strømmede tusindvis af kurdere på vejen og udtrykte en stor glæde over deres støtte til deres kurdiske brødre i Kobani. Imens råbte og viste hovedparten af tyrkerne deres utilfredshed over deres regerings tilladelse til peshmergaerne og den kurdiske befolknings varme modtagelse af peshmergaerne igennem Tyrkiet, idet tyrkerne aldrig nogensinde havde troet, at kurdiske peshmerga-styrker , som de altid har betragtet som deres fjender, en dag ville køre igennem Tyrkiet med deres tunge våben for at hjælpe kurderne i Vestkurdistan. Men det skete også til sidst.