Tøjindsamling: Støt Ezidi-flygtninge i Sydkurdistan

10421332_801500346538052_318607299654570764_n (1)Som I alle ved, angreb Islamisk Stat (IS) Ezidierne i Shingal den 03.08.2014, hvor hundredtusinder af Ezidiere måtte forlade hjem og ejendom og søgte tilflugt i andre steder i Sydkurdistan. Omkring 100 tusinde måtte flygte tilShingal-bjerget, hvor de sad fast i flere dage uden vand og mad. Hundredvis af børn, syge og ældre menneske kunne ikke klare turen og varmen og døde af sult og tørst oppe i bjerget.Desuden blev flere hundrede massakreret, hvoraf mange blev levende begravet, ligesom hundredvis af Ezidi-piger og kvinder blev taget til fange og blev enten brugt som sexslaver eller solgt/sælges på slavemarkeder rundt omkring.

Der er i forvejen hundredtusindvis af flygtninge i Kurdistan, og selv om den kurdiske regering og befolkningen hjælper dem, er det ikke længere en opgave, de kan magte. Situationen bliver værre og værre.

Ezidierne i Danmark – med støtte fra kurdiske organisationer – har derfor sat en indsamling i gang. Vi er taknemmelige for hver en krone, der er doneret, og hver en krone vil ubeskåret gå til ofrene i Shingal. Vi håber, at alle dem, der endnu ikke har nået at støtte, også vil donere med et bidrag, for det, der er sket i Shingal, er en ren humanitær katastrofe og vores folk har hårdt brug for os. Vi sidder heroppe og får i det mindste brød på bordet og sover trygt i vores seng, men der er tusindvis af mennesker, der ikke har den samme mulighed lige i øjeblikket. De har derfor hårdt brug for vores hjælp, og det er derfor nu vi som kurdere, som mennesker må træde til og komme de her mennesker i nød til undsætning og give dem håbet på et anstændigt liv tilbage. Og vi må ikke glemme, at vinteren også er ved at nærme sig.

Vi har i den anledning nu begyndt også at samle tøj ind til Ezidierne. Vi håber, at I vil sprede budskabet videre til jeres venner og bekendte og støtte os med tøjindsamlingen.

Vi samler især:

Tøj
Tæpper
Dyner
Sko
Babymælk, Babysut, Babyflasker, Babyble osv.
Legetøj

Vi takker på forhånd for jeres hjælp.

Jeg kan kontaktes enten via telefon, mail eller facebook.

Telefon: 30 22 52 97
E-mail: yilmazyildiz1973@gmail.com

Bedste hilsener
Yilmaz Yildiz