Folketingsvalget endte med regeringsskifte

Efter folketingsvalget i går torsdag (15.09.2011), sendte vælgerne VKO-regeringen i opposition og gav i stedet Socialdemokraternes leder Helle Thorning Schmidt med SF, Radikale Venstre og Enhedslisten som støttepartier til at stå for en ny regering i Danmark. Efter alt at dømme venter nye tider Danmark i møde. VKO’s 10 års hårde kurs er forbi. Danmark har brug for frisk luft og et godt omdømme i verden, ikke mindst på udlændingeområdet, der takket være DF’s hårde kurs har været haltende bagud i de seneste år. Danmark har brug for at blive kørt på rette spor igen. Med folketingsvalget i går har vælgerne sat et punktum for DF’s indflydelse – et punktum for deres ”demoklessværd” agtige politik igennem hele 10 år, som de påtvang regeringen med deres parlamentariske støtte.

Som altid har der også denne gang været både op- og nedture for partierne. Kristendemokraterne er røget helt ud af tinget, SF er gået fra 23 mandater til 16 og Konservative er gået fra 18 til 8, der hermed er blevet det parti, der har mistet flest mandater og som står helt til sidst i partirækken.

De store vindere ved dette valg har været de tre små partier: Enhedslisten, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Alle tre kan betragtes som de mest glade og selvsikre, idet de har alle fået en flot fremgang og et flot resultat. Fra at have 8 pladser i tinget har Enhedslisten med den unge ikon Johanne Schmidt-Nielsen i spidsen nu forøget deres pladser til12. Det Radikale Venstre er gået fra 8 pladser til 17 pladser og endelig det relativt nye Liberal Alliance er gået fra 4 pladser til 9 pladser.

Med regeringsskiftet har vælgerne vist, at Danmark har brug for nye og friske kræfter, der er i stand til at løfte opgaven. Vi håber, at den nye regering vil være i stand til at føre Danmark på rette spor og føre en retfærdig og human politik på udlændingeområdet.