”Koalitionen af Kurdiske Partier fra Sydvestkurdistan” oprettet

Som en forlængelse af et bredt samarbejde mellem 12 kurdiske partier fra Sydvestkurdistan (Syrien) i maj 2011, der resulterede i oprettelsen af”Kurdiske Partiers Nationale Bevægelse i Syrien”, har 11 af disse partiers komiteer i Europa udvidet samarbejdet yderligere og oprettet”Koalitionen af Kurdiske Partier fra Sydvestkurdistan”. Det skete efter en to dages konference i Dortmund/Tyskland den 2-3/7-2011. 

Den nyoprettede koalition har til formål at repræsentere kurdere fra Sydvestkurdistan i Europa og i resten af verden og føre et bredt diplomatisk arbejde. Koalitionen støtter samtidig de 12 partiers krav over for det syriske regime til løsning af det kurdiske problem. 

Det er værd at bemærke, at demonstrationerne mod regimet er taget yderligere til på det sidste. Og regimet gør alt for at stoppe demonstrationerne og forsvare sin magt. Regimet fører en brutal politik over for befolkningen og ifølge flere kilder er hundredvis af mennesker, heriblandt mange kvinder og børn blevet dræbt af regimets styrker. Flere tusinde er flygtet til nabolande, herunder over ti tusinde til Tyrkiet. Generelt set forværres situationen i Syrien for hver dag, der går.