Vi protesterer på det kraftigste mod provokationen og angrebet mod politiker og forfatter Kemal Burkay

komkar_

Støttekomitéen for det kurdiske parti HAK-PAR (Partiet for Friheder og Rettigheder) i Schweiz arrangerede den  21.02.2016 en konference om forholdene i Kurdistan og om HAK-PARs politik på området i byen Basel. Som taler ved  konferencen var den mange årige kurdiske politiker og forfatter Kemal Burkay inviteret.

Allerede ved konferencens start forsøgte en gruppe af PKK-tilhængere at sabotere konferencen og stoppe Kemal  Burkay i at holde tale. Gruppen blev dog smidt ud af lokalet med det samme, hvorefter konferencen så fortsatte, men  der har været meldinger om, at en stor gruppe også ventede uden for lokalet.

 Vi protesterer på det kraftigste mod disse PKK- tilhængeres provokation og deres forsøg på at sabotere Kemal Burkays og HAK-PARs konference om situationen i Kurdistan og Tyrkiet.

Alt tyder på, at disse PKK-tilhængere ikke har udført denne handling ved egen hånd, men at ordren om at udføre sådan en handling mod Kemal Burkay er kommet andre steder fra.
Vi er af den opfattelse, at denne form for provokation kun er til skade for den kurdiske sag og kun gavner kurdernes fjender og besættelsesmagterne i Kurdistan.

Det er på tide, at PKK og dets tilhængere begynder at lære af deres tidligere fejl og stopper med at angribe andre kurdiske partier, organisationer, politikere og kunstnere, der tænker anderledes end dem selv.

Vi opfordrer alle demokratiske kræfter til at vise deres utilfredshed og tage afstand fra denne form for provokation og antidemokratiske handling.

KOMKAR-DK
23.02.2016