Vi fordømmer terrorangrebene i Ankara på det kraftigste

12106878_10206393984341115_7309298765428506758_n

Mørke og anti-demokratiske kræfter i Tyrkiet viste igen deres brutale ansigt.

Denne gang i hjertet af Tyrkiets hovedstad Ankara, hvor tusinder af mennesker fra Tyrkiet og Kurdistan var samlet og demonstrerede for fred og demokrati.

Men fredsdemonstrationen og de tusindvis af menneskers håb om at bringe fred til landet blev forvandlet til et rent mareridt og folk blev mødt med bomber, død og kaos. To steder midt i folkemængden bragte selvmordsterrorister deres bomber til eksplosion og skabte kaos og helvede.

Som følge af det terroristiske angreb, blev flere end 100 fredselskende mennesker dræbt og hundreder blev såret.

Hvordan og hvorledes disse terrorister kunne gå igennem sikkerheden er et stort spørgsmål, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at den tyrkiske stat og AKP-regeringen bærer det største ansvar for det blodige angreb.

Vi fordømmer det terroristiske angreb på det kraftigste og sender hermed vores dybe medfølelser til de dræbtes familier og ønsker de sårede en rigtig god bedring.

Angrebe er en fortsættelse af angrebene i Suruc/Pirsûs og krigen i Kurdistan, hvor regeringen på det sidste har ført en hård politik over for kurderne og erklæret adgangsforbud efter adgangsforbud i flere kurdiske byer og provinser med flere dræbte kurdere til følge.

De tusindvis af mennesker, der deltog i fredsdemonstrationen i Ankara var mødt op for at sætte en stopper for regeringens krig mod kurderne og for at skabe fred og demokrati i landet. Men som mange gange tidligere blev de mødt med bomber og skræk og rædsel i stedet.

De ansvarlige for terrorangrebene skal findes straks og retsforfølges hurtigst muligt.

Ære være jeres minde I alle fredselskende mennesker. I vil altid blive husket for jeres kamp for fred og demokrati.