Opbakning til Røde Kors’ landsdækkende indsamling

12080156_10153869277064384_9201259105764752023_o

 

 

Mange steder i verden hersker der i dag stadig krig og fattigdom. Titusindvis af mennesker forlader daglig deres hjem og ejendom og flygter fra krig og hærgen i deres lande. Mange sætter deres liv på spil for at nå frem i sikkerhed. Hundredtusinder lever i flygtningelejre rundt om i verden, herunder i Sydkurdistan/Irak, Nordkurdistan/Tyrkiet, Jorden, Libanon osv., mens hundredtusinder vælger at tage den lange flugt mod Europa for at søge om asyl og sikre sig og sin familie en sikker fremtid, lang væk fra den krig, som de ikke forstår og ønsker at være en del af. Tusinder har i en desperat forsøg valgt at tage flugten i nogle gummibåde, der i sidste ende har kostet flere hundrede, ja endda flere tusinde flygtninge livet på havet- ligesom den kurdiske familie fra Kobani i Sydvestkurdistan/Syrien, der flygtede fra IS-terroristerne, men som så druknede i havet mellem Tyrkiet og Grækenland. Både mor og hendes to små drenge druknede. Billedet af den lille Alan Kurdi, der blev fundet druknet ved kysten i Bodrum i Tyrkiet, sendte chokbølger over hele verden. Billedet satte fokus på flygtningene, der havde sat kurs mod Europa.

Søndag den 1. oktober 2015 startede Dansk Røde Kors i den anledning en landsdækkende indsamling til fordel for flygtninge i krigshærgede lande, først og fremmest i Syrien, og jordskævls- og katastroferamte ofre i f. eks Nepal osv.

Vores forening reklamerede i den forbindelse for indsamlingen og gav besked rundt til vores medlemmer og omgangskreds om at bakke op om indsamlingen.

Mange af vores medlemmer rundt om i København og omegn skrev sig endda som indsamlere og var på gaden for at samle ind til Røde Kors’ arbejde.

 

Dansk Røde Kors bekendtgjorde senere på dagen, at der var samlet ialt 25,5 mio. kr. ind til deres humanitære arbejde.

Vi takker hermed alle vores medlemmer, der var med til at samle ind for Røde Kors den dag, ligesom vi ønsker Dansk Røde Kors stort tillykke med det pæne beløb.