Kurdisk delegation har holdt møder med Tysklands og Norges ambassader i Danmark

Tysklands Ambassade -2Tysklands Ambassade-3

Tysklands Ambassade i København

En kurdisk delegation har på vegne af kurdiske partier og organisationer i Danmark haft møder med Tysklands og Norges ambassader i Danmark og overrakt et takkebrev for deres støtte til kurderne.

Delegationen afleverede den 06.10.2014 et takkebrev til den tyske ambassade i København og bad om fortsat støtte til kurderne i krigen mod terrororganisationen IS, der lige nu angriber både Sydkurdistan/Irak og Vestkurdistan/Syrien. Delegationen blev modtaget af Olaf Iversen, der lovede at bringe kurdernes brev og anmodninger videre til ambassadøren. Delegationen fortalte om situationen i Sydkurdistan, om de hundredtusindvis af flygtninge fra Shingal og de mange massakrer, Ezidi-kurderne har været udsat for i den seneste tid. Delegationen gjorde desuden også opmærksom på situationen i Kobanê og den humanitære katastrofe og bad om øjeblikkelig støtte til kurderne i Kobanê også.

Norges Ambassade -2Norges Ambassade -1

Norges Ambassade i København

Den 07.10.2014 holdt delegationen så også et møde med Norges ambassadør Ingvard Havnen, hvor der blev redegjort for situationen i Sydkurdistan og Vestkurdistan, herunder belejringen af Kobanê og overrakte et takkebrev for Norges humanitær støtte til kurderne. Kurderne fik en varm modtagelse og blev budt på kaffe.

Ambassadøren forstod godt kurdernes situation og den fare de står over for og tilføjede, at Norge lige nu støtter Sydkurdistan humanitært, og at Norge indtil videre ikke har støttet med militær støtte, men at Norge måske også vil begynde at tænke på det, nu hvor Danmark og mange andre lande også er begyndt at sende militær hjælp til kurderne. Den kurdiske delegation gjorde opmærksom på, at krigen godt nok foregår mellem kurderne og terrororganisationen IS, men at kurderne i virkeligheden ikke kun kæmper for sig selv, men at de også samtidig kæmper for de menneskelige værdier, for demokratiet og verdensfreden, og at verdenssamfundet også bør se på konflikten som sådan. Desuden mindede kurderne om, at hvis verdenssamfundet ikke hjælper kurderne nu med alle mulige humanitær og militær hjælp, så vil det være meget for sent bagefter, for der vil IS blive et problem også for Vesten og resten af verden. Det var ambassadøren med på. Han takkede for brevet og lovede at sende det til Oslo. Alt, hvad der blev sagt, blev ført i protokollen af en kvindelig medarbejder på ambassaden.

Said Sooltanpour (KDPI) og Yilmaz Yildiz (PSK) deltog i møderne på vegne af kurdiske partier og organisationer i Danmark.