STØT KURDERNES KAMP FOR FRIHED OG NATIONALE RETTIGHEDER I SYDVESTKURDISTAN/SYRIEN! STØT ET DEMOKRATISK OG FØDERATIVT SYRIEN!

gacis

Siden starten af borgerkrigen i Syrien, er tusindvis af mennesker blevet dræbt og millioner af mennesker med forskellig etnisk baggrund er flygtet til nabolande.

Kurderne udgør den næststørste befolkning i Syrien. Kurderne lider nu endnu mere under denne blodige borgerkrig og står nu overfor en alvorlig tragedie.

Siden sin etablering som en selvstændig stat, har Syrien og det diktatoriske Baath-regime nægtet det kurdiske folk dets grundlæggende rettigheder og friheder. Selv deres identitet blev nægtet dem. Ethvert krav om ret og friheder blev knust brutalt.

Hverken det blodige Asaad-regime eller ligeså brutale dele af oppositionen, så som den f.eks. religiøs fundamentalistisk orienterede, accepterer og anerkender kurdernes rettigheder og friheder. Det er derfor, at den kurdiske befolkning i Sydvestkurdistan (kurdisk del i Syrien) hidtil har forsøgt at undgå, at borgerkrigen udvides til det kurdiske område ved at holde sig i ro og bekæmpe Asaad- diktaturet med fredelige midler.

Men forgæves! På det seneste er krigen også kommet til det kurdiske område. Den de facto frihed, som prægede det kurdiske område som følge af opstanden mod Assad og den efterfølgende borgerkrig, er nu for alvor truet og det kurdiske område er nu inddraget i denne blodige krig, og atter tusindvis af kurdere er flygtet til den føderale kurdiske region i Irak. Antallet af kurdiske flygtninge i Sydkurdistan (kurdisk del i Irak) anslås nu til at være lidt over 200.000.

Det kurdiske folk i Sydvestkurdistan befinder sig mellem to onder; på den ene side Assad-regimet, som via sine håndlangere og militser forsøger at forhindre kurderne i at opnå deres rettigheder og friheder og fortsat vil bevare sit greb om det kurdiske område og på den anden side oppositionen i sin helhed, specielt den fundamentalistiske del af den, der under ingen omstændigheder vil acceptere den kurdiske befolknings grundlæggende ret til selvbestemmelse.

Imens krigen fortsætter uafbrudt og tager en ny karakter, er man begyndt at tage nye og endnu mere barbariske midler i anvendelse, som det skete for nogle dage siden med brug af kemiske våben mod en bydel i hovedstaden Damaskus, hvor omkring 1300 mennesker mistede livet.  Det tyder på, at den syriske borgerkrig bliver blodigere dag for dag.  Tusindvis af mennesker har allerede mistet livet. Millioner er på vej til et liv i eksil. Byerne, købstæderne og landsbyerne er ødelagt og ligger i ruiner. Krigen spreder sig til nabolande og truer dermed hele regionen som helhed.

Det fordrer, at man ikke længere kan se til, at denne blodige borgerkrig fortsætter. Verden må gribe ind og få standset denne. FN og andre internationale organisationer, og store magter må handle aktivt for at få slukket denne brand og finde en fredelig løsning på denne borgerkrig.

Vi opfordrer den danske offentlighed, politiske partier og alle demokratisksindede til:

at arbejde for, at partnerne tvinges til forhandlingsbordet, og at der arbejdes for en fredelig løsning.

at støtte kurdernes kamp for deres nationale identitet, rettigheder og friheder i Sydvestkurdistan og

 at arbejde for et demokratisk og føderativt Syrien, hvor alle etniske og religiøse gruppers rettigheder og friheder er garanteret.

KOMKAR – DK.

31.08.2013