Stop massakrerne på kurderne i Sydvestkurdistan

 

En gruppe af islamiske terrorister, den Al-Qaeda relaterede El Nusra har på det seneste igen rettet deres angreb mod kurderne i Sydvestkurdistan (kurdisk del i Syrien) og gentagne gange forsøgt at få kontrol med de kurdiske områder, men uden held. Hver gang bliver de mødt med modstand fra YPG, der er den militære fløj af PYD (Demokratisk Enhedsparti), samt af andre kurdiske militære grupper og fordriver dem ud af de kurdiske områder. El-Nusra får støtte fra Tyrkiet, og det er der mange beviser på. Når islamiske terrorister fra El-Nusra bliver såret i kampene mod kurderne, bliver de straks kørt til hospitaler på den anden side af grænsen og får lægehjælp. Ikke nok med det, støtter Tyrkiet dem også med krigsmateriale og andet logistisk hjælp, selv om Tyrkiet afviser det. For nylig kom det frem, at nogle terrorister, der var faldet i hænderne på YPG-krigere, bar tyrkiske identitetskort på sig, der viste, at de var tyrkiske statsborgere, der var sendt til Syrien for at kæmpe mod kurderne. En af de dræbte, havde siddet i fængslet i Tyrkiet, men var blevet løsladt for at deltage i krigen mod kurderne. Desuden havde YPG fanget nogle andre, der viste sig at være kurdere fra Suleymaniya i Sydkurdistan (kurdisk del i Irak), der var kommet til Sydvestkurdistan via Tyrkiet, i den tro at bekæmpe Bashar Asads regime, men som i stedet var blevet brugt mod egne kurdere uden at vide det. Det siges, at der er flere unge kurdere, der er ført bag lyset af El-Nusra og bliver brugt mod kurderne. De, der nægter at bekæmpe kurderne, bliver enten dræbt eller også fængslet og får ikke lov til at vende hjem.

På deres tilbagetog fra kurdiske krigere, har El-Nusra terroristerne flere steder begået massakrer på helt almindelige kurdere, såvel børn som kvinder og gamle, ligesom de skyder unge kurdere eller halshugger dem. Det er gået hårdest ud over indbyggerne i Til Haran og Til Hasil i nærheden af Aleppo. Der er udgivet fatwaer mod kurderne i moskeerne, hvor El Nusra terrorister opfordres til at voldtage kurdiske kvinder og dræbe kurderne. Det har derfor skabt panik blandt indbyggerne og folk er begyndt at flygte fra området i tusindtal for at redde livet.

Kurderne i Sydvestkurdistan har brug for støtte. Kurderne har været igennem meget. Bryd tavsheden og stop massakrerne mod kurderne. Historien er ved at gentage sig for kurderne. Kurderne har været udsat for Saddam Husseins Anfal-kampagne og for hans grusomme giftgasangreb, hvor tusindvis af kurdere blev massakreret, som stadig er en stor sort plet på den menneskelige samvittighed. Fordi man ikke gjorde noget ved det dengang og lod som om intet var hændt, selv om muligheden for at stoppe det stadig var der. I 1988 flygtede kurderne i Sydkurdistan fra Saddam Husseins regime. I dag flygter de fra islamiske terrorister.

Vi fordømmer massakrerne på det kurdiske folk på det kraftigste og appellerer hermed  til den danske regering, til folketinget, til hele den danske befolkning, til EU, FN, alle NGO’er og alle demokratiske kræfter i samfundet til at gøre noget ved den tyrkisk støttede og Al Qaeda relaterede El-Nusra terroristers angreb på og massakrer af kurderne i Sydvestkurdistan. 

KOMKAR-DK