Solidaritet med de sultestrejkende kurdere i de tyrkiske fængsler

Det kurdiske folk har i over 200 år kæmpet for deres kulturelle såvel som for deres sproglige og nationale rettigheder. Det tyrkiske regime har i årtier undertrykt den kurdiske befolkning i Nordkurdistan på alle utænklige måder og forbudt alt vedr. kurdere og Kurdistan.

Som et led af denne anti-kurdiske politik, har omkring 700 kurdiske fangere siden den 12. september 2012 sultestrejket på ubestemt tid for retten til undervisning på kurdisk og retten til at forsvare sig på kurdisk ved domstolene i Tyrkiet. På denne baggrund har de nu sultestrejket i 62 dage – og det fortsætter endnu.

Selv om der er gået over 2 måneder, vender den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan stadig det døve øre til og lader som om intet er hændt. Han kaldte for nylig sultestrejken for at være ”et show”. Men dette ”show” kan komme til at koste flere menneskeliv, hvis ikke der snart gøres noget ved det.

Derfor opfordrer vi både den danske regering og alle demokratiske kræfter i samfundet til at presse den tyrkiske regering til at se i øjnene, at det, der finder sted i øjeblikket, ikke er ”et show”, men en virkelighed fra den kurdiske verden i Tyrkiet, hvor hundredvis af kurdiske fangeres liv er på spil.  

Vi opfordrer derfor den tyrkiske regering til at få en afslutning på den lange sultestrejke og tillade det kurdiske sprog – en ret, som alle mennesker har i verden.

Vi ønsker ligeledes også at rette en henvendelse til de sultestrejkende. Vi bakker op om deres kamp for retten til kurdisk sprog, men vi håber også, at de herefter vil afslutte deres lange sultestrejke, da vi er bekymrede og ellers frygter, at det vil få negative konsekvenser for deres liv.

12.11.2012

KOMKAR-DK