Vi fordømmer terrorisme og mindes de mange kurdiske martyrer fra februar 2004

 

Den 1. februar 2004 var en helligdag i den muslimske verden. Det var nemlig den muslimske offerfest, en glædes dag, hvor folk fejrede dagen ved at besøge hinanden eller ved at samles i store lokaler for at lykønske hinanden med den særlige dag.

I anledning af denne særlige dag, havde de to store kurdiske partier i Sydkurdistan (irakisk del), Kurdistans Demokratiske Parti (KDP) og Kurdistans Patriotiske Union (PUK) hver sørget for et stort arrangement for deres tilhængere og for de almindelige borgere i deres partilokaler i den kurdiske hovedstad Hewlêr . To selvmordsterrorister havde forklædt sig som muslimske imamer (præster) og begav sig hver på vej til deres endelige mål i de to partilokaler. Ingen lagde mærke til, hvad der i virkeligheden skjulte sig under deres religiøse påklædning og tror bare, at de er to almindelige religiøse præster, der ville deltage i den særlige ceremoni  i anledning af den religiøse offerfest og viste dem dyb respekt og bød dem velkomen. Lokalerne var fyldt til bristepunktet, hvor der sad politikere, ministre og folk fra forskellige lag i samfundet.

Programmet var ved at gå i gang og i det samme begyndte disse to ”respektfulde  imamer” at udføre deres terroristiske aktion med 5-10 minutters mellemrum.  Kort efter blev de to partilokaler forvandlet til en ren massakre. Over hundrede mennesker blev dræbt og over to hundrede blev såret. Blandt de dræbte var mange fremtrædende politikere, der i årtier havde kæmpet for kurdernes frihed oppe i Kurdistans bjerge. En af dem var nemlig Sami Abdurrahman, der blev dræbt sammen med sin søn, der var kommet på besøg fra London.

Vi mindes hermed alle martyrerne med dyb respekt og fordømmer al mulig slags terrorisme på det kraftigste.