Endnu en kurder henrettet i Iran: Sæt en stopper for Irans galskab mod egne borgere

idamiran300xx[1]

 Det iranske præstestyre hører ikke op med sine umenneskellge behandling af kurdere i Østkurdistan og generelt medborgere i Iran. Gang på gang finder det på forskellige komiske beskyldninger mod politisk aktive kurdere for at knække den politiske ånd blandt tusinder af unge ved at henrette dem. Hundreder af kurdere er indtil nu blevet dømt til døden på baggrund af meget tyndt eller slet ikke noget bevismateriale. Senest er det gået ud over en ung kurder ved navn Hisên Xizrî på 28 år. Hisên Xizrî, der sad i Urmiye-fængsel, var blevet anholdt i 2008 og beskyldt for at være medlem af det kurdiske parti PJAK. Siden 2007 har Iran henrettet 8 kurdere for at være medlem af PJAK.

xizri_thumb_medium250_0[1]

Lige nu venter i alt 17 kurdiske politiske fangere på deres dødsdom i Iran, hvor deres navne bl.a.  er som følger:Zeyneb Celalîyan, Sherko Mearifi, Hebibulla Letifi, Sami Huseni, Cemal Mihemedi, Rustem Erkiye, Mistefa Selimi, Enwer Rostemi, Irec Mihemedi, Mihemed Emin Agushi, Ehmed Puladxani, Hesen Talei, Eziz Mihemedizade, Hebibulla Gulperipur, Ebdulah Siruri, Resid Axkendi.

Den kurdiske hjemmeside www.dengeazad.com fortæller, at organisationen Folkets Mujaheedin i Iran for nylig har udsendt en pressemeddelse, hvori det fortælles, at Iran siden begyndelsen af det nye år har hængt ialt 19 politiske fangere i hhv. Isfehan, Zahidan, Qum og Kirmansan, og at ialt 46 personer er blevet henrettet i løbet af bare 20 dage. Den iransk-internationale menneskerettighedsorganisation, der har hovedsæde i New York, meddeler derimod, at der bliver henrettet en fange hver 8. time i Iran, og at der siden nytår er blevet henrettet 47 personer. Det fortælles også, at Iran sidste år henrettede mindst 179 personer.

Vi fordømmer det iranske regimes modbydelige metoder og handlinger mod kurderne og generelt mod alle medborgere i Iran og appellerer hermed til FN, EU, den danske regering, NGO’er og hele verdenssamfundet om at sætte en stopper for det iranske præstestyres vanvittige henrettelser af kurderne og andre fangere i Iran. Vi appellerer ligeledes til ,at der sættes pres på Iran for at anerkende kurdernes menneskerettigheder.