Vi tager på det kraftigste afstand fra lukning af kurdiske Tv-kanaler.

Den Tyrkiske regering har som et led i undtagelsestilstanden, der blev indført efter kupforsøget den 15.juli valgt at lukke kurdiske tv-kanaler. Blandt de lukkede TV-kanaler er Zarok TV, Jiyan TV, TV10, Hayatın Sesi TV og Van TV.

Undtagelsestilstanden blev indført for at nedkæmpe kupmagerne, og siden har den tyrkiske AKP-regering brugt muligheden til at slå ned på alle oppositionelle grupper i samfundet.

ilk_kurtce_cocuk_kanali_zarok_tv_21_mart_ta_yayinda_h46394_7a181

Undtagelsestilstanden blev sat til 3 måneder, men er blevet forlænget med yderligere 3 måneder. Denne beslutning tyder på at AKP-regeringen sammen med ”kemalister” og højre-radikale/nationalistiske grupper har i sinde at tage fuld udnyttelse af situationen og begrænse ytringsfriheden.

Kurdiske Tv-kanaler herunder Zarok TV, der er en Tv-kanal der er målrettet børn og unge har intet med kupmagerne at gøre, – ligesom alle de andre nu lukkede kurdiske TV-kanaler. Det er åbenlyst at AKP-regeringen sammen med højre-radikale og nationalistiske grupper har til formål at fuld udnyttelse af kupforsøget, og kvæle alle kritiske stemmer samt forsætte 100 års assimilationspolitik mod landets mindretal.

Vi mener at de grundlæggende udfordringer Tyrkiet står over løses med opbygning af et moderne og demokratisk samfund med plads ytringsfrihed, minoriteters ligestilling. AKP-regeringen har med kupforsøget som undskyldning kørt og forsat kører Tyrkiet i en udemokratisk  grøft med forbud, undertrykkelse…

http://www.hakpar.org.tr

HAK PAR – Danmark – 30.09.16 – København