Vi mindes Feyli Kurderne med dyb respekt

Kurden Feyli

I dag er det igen en sørgedag for kurderne, for den 7. april 1980 blev Feyli Kurdere udsat for forfølgelse og store                   massakrer.

Pga. deres tro og under påskud af at være tro mod Iran, blev hundredtusinder af feyli-kurdere fordrevet fra hjem og             ejendom og bosat på grænsen mellem Irak og Iran, hvorefter regimet fratog dem alle deres irakiske statsborgerskab.

  Udover de mange, der blev tortureret og dræbt af regimet, forsvandt over 20.000 feyli-kurdere, som er forsvundet               sporløst og hvis skæbne den dag i dag ingen kender.

Men regimets politik mod kurderne taget i betragtning, og efter at regimet senere foretog en ren forfølgelse af kurderne og brugte giftgasbomber mod dem i marts 1988, hvor der som følge heraf blev dræbt over 182.000 kurdere i alt, så er det ikke let at forestille sig, at også de over 20.000 feyli-kurdere blev massakreret med koldt blod af Saddam Husseins bødler.

Vi mindes alle martyrerne med dyb respekt.

Selv i dag, hvor Saddam Hussein er væk, har Feyli Kurderne ikke fået deres hjem og ejendom. Tusinder af dem lever stadigvæk som flygtninge i Iran.

KOMKAR-DK
07.04.2016