HAK-PARs formand Fehmi Demir blev mindet i Albertslund ved København

IMG_7543

Vores forening KOMKAR holdt som planlagt en mindehøjtidelighed for formanden for det pro-kurdiske Rets- og Frihedsparti HAK-PAR og medlem af Kurdistans Socialistiske Parti, PSK,  Fehmi Demir i Albertslund ved København søndag den 01.11.2015.

HAK-PARs formand Fehmi Demir afgik ved døden søndag den 25.10.2015 ved en tragisk bilulykke i Tyrkiet, da han var på vej fra Ankara til byen Mersin for at deltage i et valgmøde arrangeret af hans parti i forbindelse med parlamentsvalget i Tyrkiet søndag den 01.11.2015.

IMG_7553

Fehmi Demir var kurder fra Konya og var en meget aktiv kendt politiker og personlighed blandt kurderne og var med til at stifte forskellige pro-kurdiske partier på legal plan i Tyrkiet, herunder HEP, DEP, DDP, DBP og til sidst HAK-PAR, hvor han siden oktober 2014 var formand for.

Der deltog kurdere og kurdiske partier og organisationer fra alle fire dele af Kurdistan og mindede Fehmi Demir. Mange holdt taler og værdsatte Fehmi Demirs mange års kulturelle og politiske arbejde for kurderne i Kurdistan og Tyrkiet.

IMG_7559

Fehmi Demir og hans lillebror Yilmaz Demir stiftede allerede som ung bekendtskab med PSK’s politiske linie om en føderal stat for kurderne i Kurdistan/Tyrkiet og meldte sig ind i partiet. Yilmaz Demir faldt som martyr i Diyarbakir-fængslet i 1984 som følge af militærediktaturets systematiske  tortur og undertrykkelse af fangerne. Det fik Fehmi Demir til endnu mere at arbejde aktivt for den kurdiske sag på legal plan.

Hans parti PSK var forbudt i Tyrkiet og kunne derfor ikke føre åben politisk virksomhed for kurderne med sit navn. Fehmi Demir og hans partifæller i Kurdistan/Tyrkiet arbejdede derfor som PSK’s medlemmer på legal plan og var aktive medstiftere og nøglepersoner i flere pro-kurdiske partier og organisationer siden 1990’erne.

 

Fotoalbum