Jødisk arbejdsgiver i Canada har frikøbt 128 Ezidiere fra terrororganisationen IS

yahudi-isadami-128-ezidi-kiz-ve-kadini-araplara-para-vererek-kurtardiced936b7b1b6f4f10d54

En jødisk arbejdsgiver i Canada har frikøbt 128 Ezidi-piger og kvinder fra terrororganisationen IS.

Den jødiske arbejdsgiver Steve Maman oprettede en hjælpeorganisation og indsamlede på den måde ialt 395.000 dollars. Med disse penge har han betalt arabiske mellemmænd og frikøbt ikke mindre end 128 Ezidi-piger og kvinder fra fangenskab hos terrororganisationen IS.

Det er værd at bemærke, at IS-terroristerne begik et rent folkemord på Ezidierne, efter de angreb Shingal-området den 3/8-2014. Ligeledes flygtede over halv mio. Ezidiere fra Shingal og lever i dag i flygtningelejre under vanskelige forhold. IS-terroristerne kidnappede samtidig også flere tusinde Ezidi-piger og kvinder, såvel børn som gamle, og brugte/bruger pigerne og kvinderne som sexslaver og sælger dem på slavemarkeder til rige arabare.

Den kurdiske regionale regering i Kurdistan/Irak, frivillige Ezidi-aktivister og andre frivillige med hjertet på rette plads som Steve Maman, har indtil nu hjulpet med at få frikøbt flere hundrede Ezidiere fra IS ved hjælp af arabiske mellemmænd, men der er dog stadig flere tusinde tilbage hos IS og Ezidierne har ikke ressourcer nok til at få frikøbt alle sammen.