Protestdemonstrationer foran Irans Ambassade i København

IMG_7082

Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) arrangerede i dagene 15-16.05.2015 protestdemonstrationer foran Irans Ambassade i København. Demonstrationerne blev støttet af kurdiske politiske partier fra hele Kurdistan.

Kurderne demonstrerede mod Iran dels for at protestere mod præstestyrets umenneskelige politik over den kurdiske befolkning i Østkurdistan/Iran og dels for at protestere mod regimets seneste brutalitet mod en ung kurdisk pige ved navn Farinaz Khosrawani, der måtte begå selvmord ved at kaste sig ned fra 4. sal fra Hotel Tara i den kurdiske by Mahabad for at undgå at blive voldtaget af iranske agenter, der befandt sig på hotellet og forsøgte at forgribe sig på den unge kurdiske pige, mens hun var på arbejde.

Efter nyheden om Farinaz Khosrawanis død, strømmede indbyggerne fra Mahabad på gaden og protesterede mod regimet. Regimet brugte hårde metoder over for befolkningen og arresterede og torturrede flere kurdere. En af dem døde bagefter af sine kvæstelser, som han havde pådraget sig efter at have været i politiets varetægt.

Både i Kurdistan og i diaspora begyndte kurderne at arrangere protestdemonstrationer mod regimet og bakkede op om kurdernes modstand i Mahabad.

Som det er bekendt har det iranske regime gang på gang undertrykt kurderne og deres menneskerettigheder, og der går ikke en dag, hvor regimet henretter kurdiske politiske fangere, beskyldt for at være ”guds fjender” eller at være i besiddelse af ”euforiserende stoffer” for på den måde at knække kurdernes kamp for frihed og rettigheder.

 

Fotoalbum