Kurdiske partiers fællesbrev til SF’s landsmøde

download (1)kdpi

 

Kære formand
Kære deltagere i landsmødet

Vi er glade for at være her i dag. SF og især SF’s formænd gennem årene har været trofaste støtter af kurdernes kamp for frihed. SF som en af de få partier i folketinget har ofte stået frem og offentligt erklæret sin støtte til kurderne i deres bestræbelser på at opnå deres basale menneskellige og etniske rettigheder.
Vi værdsætter sandlig også den hidtidige støtte som Danmark bidrager med i kampen mod IS i Irak men også dens humanitær og militær støtte til kurderne i Kurdistan i Irak, som fortsat udfører en heroisk kamp mod de mørkeste kræfter i Mellemøsten.

De modige kurdiske mænd og kvinder med støtte fra den fri verden har kunnet standse IS fremmarch både i Nordirak og Syrien.

Fredsprocessen i Tyrkiet mellem den tyrkiske regering og PKK har ikke haft det store fremskridt indtil videre . Her er der behov for en øget indsats fra Europas side for at Tyrkiet tager de nødvendige skridt for at fodfæste kurdernes rettigheder i grundloven. Her er det også vigtigt at Danmark selvstændigt spiller en mere proaktiv udenrigspolitik hvad angår Tyrkiet . Kurdernes kamp for deres frihed er lang og sej.

Kurderne i Iran bliver i alt stilhed undertrykt af en af nutidens værste diktaturer. De er frarøvet de meste basale menneskellige rettigheder i deres eget land. Deres land er total militariseret og alt hvad de foretager sig bliver overvåget. Kontinuerlige fysiske og psykiske krænkelser præger det kurdiske folks dagligdag. Uberettigede og ulovlige anholdelser og fængsling med tortur er en meget velkendt og anvendt metode til at undertrykke kurderne i Iran. Bevidst distribution af narkotika i kurdiske områder er en bevidst handling fra myndighedernes side til at knække modstanden mod regimet. Der er fortsat flere hunderede henrettelser om året i Iran især henrettelse af kurdiske politiske fanger som verdenssamfundet indtil videre har lukket øjnene for.

Vi håber at SF og dette landsmøde erklærer sin støtte til kurdernes kamp for frihed i alle dele af Kurdistan og fordømmer præstestyret henrettelse af kurdiske politiske fangere.
Her til sidst endnu engang tak for jeres gæstfrihed. Vi ønsker jer held og lykke og fremgang i det kommende folketingsvalg.

 

Med Venlig Hilsen

Kurdistans Demokratiske Parti i Iran (PDKI)
Kurdistans Socialistiske Parti-Tyrkiet (PSK)