Newroz BÅL på Rådhuspladsen i København

10985583_1796720197219922_3869241194886047049_n

 

NEWROZ bål 2015 – KØBENHAVN

I år fejres det kurdiske folks nationaldag NEWROZ ved at tænde Newroz- bålet på Rådhuspladsen i København. Ved Newroz arrangementet virker Ozlem Cekiç, MP for SF med kurdisk baggrund og Kak Ehmedin, som moderatorer. Dette års Newroz fejres til minde for de heltemodige Pesmergaer og mange andre martyrer, der er faldet i kampen mod IS-morderne, og til minde for befolkningerne først og fremmest i Shengal og Kobani, der har været udsat for IS’ hidtil usete barbarisme. Vi opfordrer alle kurdere i København, demokratisksindede og fredselskende humanitære personer, organisationer til at møde stærk op og give deres støtte til det heltemodige kurdiske folk, der bekæmper IS og fordømme denne umenneskelige organisation og på denne måde sende deres solidariske hilsner og støtte de kæmpende Pesmergaer i Kurdistan.

På denne NEWROZ dag og i år er vi ikke alene. Mange politikere møder op til arrangementet for at vise og tilkendegive deres solidaritet med det kurdiske folk.

Talere ved Newroz arrangementet – Mogens lykketoft (A), formanden for folketinget – Holger K. Nielsen (SF), tidligere formand for SF og tidligere udenrigsminister – Zania Stampe (R) PM og udenrigspolitiskordfører for de radikale – Bertel Haarder (V), PM og tidligere indenrigsminister

 

Adresse: Rådhuspladsen, København..

Sted: Rådhuspladsen i København

Dato: 20. marts 2015, Kl. 17.00 – 21.00

 

Arrangørerne: Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) og Samarbejdskomiteen for kurdiske partier i Danmark (HEVKARI)